Fasaner & Änder

Hos oss är fasanjakten samt andjakten en stor och för många jägare en mycket viktig del av jaktåret där gamla traditioner väger tungt. En mycket uppskattad jaktkombination är när klövviltsjakterna börjar eller avslutas med en dags fasanjakt.

Fasaner kan bejagas på flera olika sätt men vi är bäst på att organisera klappjakter då vi själva tycker om denna jaktform samt rough shooting där vi går och trycker igenom markerna med hjälp av klappare och hundar. Om du har egen apporterande hund så är du välkommen att ta med den till både andjakten och fasanjakten om du så önskar.

Fasanjakt kostar ca 21 euro/styck och andjakt ca 13 euro/styck.

Mer information finner du under jaktformer Fasanjakt & Andjakt

Låt oss veta vilken jakt du är intresserad av så kan vi offerera ett personligt upplägg och arrangemang.

 

Våra marker och motto

Våra marker består av bruten bergsterräng med skog, fält och dalar. Biotopen är mycket fertil. Totalt har vi över 6000 hektar sammanhängande mark som gränsar till Tyskland och naturvårdsområdet Bayrische Wald. Våra marker ägs av en tjeckisk storbonde med gediget och genuint intresse för jakt och viltvård. Medlen från jakterna återinvesteras i form av utfordring året runt. Mottot är inget stort vinstintresse utan en önskan om en självbärande, livskraftig och kontinuerlig långsiktig jaktbar stam av frilevande kapitalt kronvilt, dovvilt, sikavilt, rådjur och vildsvin.