Vädrets makter kan man ju inget göra åt men alla hade vi nog väntat lite vinter. Kallt och frost var beställt men istället vart det nästan 10 plusgrader. Några droppar regn första dagen men sedan i stort uppehåll. 25 goa grabbar från Sverige, Norge och en Finnländare kom för att starta årets första drevjakt. Efter många skott avlossats kunde vi räkna in 62 vilt efter 8 såtar. Positivt var att alla utom en olycklig norrlänning kom till skott. Som någon sa "sträckan skulle kunnat hamna på mer än 80, 90 vilt om skyttet hade funkat lite bättre för några av oss". Med 6 vilt var så delades årets jaktkungstitel mellan två göteborgare. Än en gång grattis grabbar!

Jakten, maten, drickan och den efterföljande underhållningen i Prag kan bara sammanfattas med ett ord - Succe! Vi ses nästa år igen.

Lovu zdar//Thomas

Våra marker och motto

Våra marker består av bruten bergsterräng med skog, fält och dalar. Biotopen är mycket fertil. Totalt har vi över 6000 hektar sammanhängande mark som gränsar till Tyskland och naturvårdsområdet Bayrische Wald. Våra marker ägs av en tjeckisk storbonde med gediget och genuint intresse för jakt och viltvård. Medlen från jakterna återinvesteras i form av utfordring året runt. Mottot är inget stort vinstintresse utan en önskan om en självbärande, livskraftig och kontinuerlig långsiktig jaktbar stam av frilevande kapitalt kronvilt, dovvilt, sikavilt, rådjur och vildsvin.