Afrika - Namibia

2015 åkte vi för första gången till Namibia för att jakta och för att efter jakten resa runt i detta enormt stora land och campa. Efter att ha varit i Namibia flertal gånger och med att rest runt i andra länder i Afrika, bl.a Tanzania, Malawi, Mozambique, Sydafrika så har vi inte bara fått fantastiskt rika upplevelser och erfarenheter men nu också kamrater. Våra två kamrater i Namibia har helt olika biotoper och jaktliga förutsättningar. En är fårbonde i sydöstra delen av landet, cirka 7 timmars bilresa/tre timmars flygning från huvudstaden Windhoek med Cessna 182 på gränsen till Sydafrika och Kalahari öknen. Här jaktar vi på hans marker om 15.000 hektar. Den andre kamraten som är köttbonde med nötkreatur samt tillika är licensierad professional hunter PH, bor i den nordvästra delen av Namibia, cirka tre timmars bilresa från Windhoek. Här påminner en jaktform om älgjakt då han har ställande hundar specialiserade på oryx. Att få smyga in på ett fullt ståndskall och fått äran att lyckas fälla oryx på detta sätt är en adrenalinkick av guds nåde.

Vi jaktar ej med målet att vi måste finna och fälla de största trofeerna till varje pris.

Vi kommer för att få uppleva den underbara naturen, maten, drickat, snacket vid elden och att få se och uppleva det dagliga arbetet på gårdarna. Uppskattar gör vi den anspråkslösa jakten med dessa fantastiskt roliga hårt arbetande köttbönder som ärligt och helhjärtat är glada för att vi kommer och hälsar på dem. 

Vårt fokus ligger på prisvärd kvalitativ plainsgame jakt och kött/culling jakt i dessa två helt olika biotoper där spänningen och upplevelsen av att jakta oryx, kudu, hartebeest, springbock, vårtsvin, babian, jakal och ett flertal arter till är det viktiga. När vi inte är ute i bushen och jaktar så busar vi kanske med fyrhjulingar eller så bara relaxar man med en god bok framför poolen, tuggande konstant på billtong, torkat viltkött när det är som bäst och sköljer ner det med mängder av fantastiskt gott och billigt Namibianskt öl. Bor gör vi bekvämt men ibland också lite tuffare fältmässigt i tält i bushen beroende på var vi jaktar.

Allt runt omkring hemtransport av eventuella trofeer, zebraskinn etc fixar vi själva med hjälp av våra kamrater. De hjälper till med kvalitativ preparering och dokumentation, transport och förtullning hem till vår dörr för rätt pris. Vi vet vad det skall kosta och vet hur man undviker att få otrevliga oförutsedda dyra överraskningar.

Namibia är ett mycket säkert land och man behöver ej någon malaria profylax om man undviker den norra delen gränsande mot Angola/Botswana under regnperioden.
 

Är du av rätt virke och med glimten i ögat och har lätt till skratt trots kyla, värme, sand, vind och kanske en svärm med irriterande insekter ibland och är ändå intresserad av att följa med till fantastiska Namibia och Afrika för att jakta och fiska, eller kanske bara vill ha några goda råd på vägen om du själv planerar att resa hit, så får du gärna höra av dig.