Fasanjakt & Andjakt

 

Fasanjakt

Jaktiden börjar den 16 oktober och avslutas den 31 Januari.

Som andjakten är fasanjakten mycket viktig för den Tjeckiske jägaren. Fasaner jagas på många olika sätt men vi är bäst på att organisera klappjakter och rough shooting vilket vi själva tycker mest om.

Normalt så jagar vi en tre till fyra såtar på förmiddagen, bryter för kort fältmässig lunch för att sedan jaga tre, fyra såtar till. Dagen avslutas med klassisk streckenlegung.

Vid fasanjakt används normalt blyhagel. Patroner kal 12 har vi på plats att köpa till bra pris. Annan kaliber ordnar vi efter beställning.

För fasanjaktsarrangemang önskas grupper mellan cirka 10 till 20 jägare.

Pris

Fasanjakten kostar cirka 21 Euro/Fasan.

 

 

Andjakt

Andjakt startar den första September och jagas till och med slutet av November. (1/9 - 30/11)

Normalt så jagas två tre såtar på förmiddagen. Avbrott för lunch för att sedan avsluta med två såtar på eftermiddagen med efterföljande streckenlegung.  Har du egen apporterande hund så är du välkommen att ta med den till andjakten om du så önskar. Hundförare med apporterande hund finns alltid tillgängliga för alla skyttar. Passen är markerade utmed strandkanterna men för den som så önskar kan vi även erbjuda skytte från flotte.

Vid all våtmarksjakt måste stålhagel användas. 

Patroner går att köpa till bra pris på plats. Behöver du annan kaliber än 12, så låt oss bara veta i förtid så har vi det på plats.

För bästa arrangemang önskas grupper om max 20 skyttar.

Pris

Andjakten kostar cirka 13 Euro/And

 

Boende

Vid fasanjakt och andjakt så erbjuder vi attraktivt privat boende för grupper om max 20 personer.

 

 

Kontakta oss gärna för en offert för individuell fasanjakt eller andjakt helt enligt dina specifika önskemål.